Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011


ΔΕ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ-ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ-
ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΜΑΣ
ΟΧΙ ΣΤΟ ΠΑΝ/ΜΙΟ ΤΟΥ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟΥ
ΤΟ ΜΟΝΟ “ΧΡΕΟΣ” ΤΗΣ ΓΕΝΙΑΣ ΜΑΣ Η ΑΝΑΤΡΟΠΗ
Η κυβέρνηση με τον ίδιο πραξικοπηματικό τρόπο που ψήφισε το μεσοπρόθεσμο τον Ιούνιο πνίγοντας σε τόνους χημικών και ξυλοκοπώντας βίαια τις εκατοντάδες χιλιάδες λαού που διαδήλωναν στο Σύνταγμα, ψήφισε και ένα χυδαίο νομοσχέδιο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση στις 24 Αυγούστου ενώ οι σχολές δεν λειτουργούσαν. Στις επιταγές της ΕΕ και του ΔΝΤ εδώ και ενάμιση χρόνο πετάει στον καλάθο των αχρήστων, κοινωνικές κατακτήσεις και μαζί τους τις ζωές μας και τις ζωές των οικογενειών μας.
Εμείς δηλώνουμε κατηγορηματικά στην κυβέρνηση και τους συνεργάτες της, ΝΔ και ΛΑΟΣ , ότι αυτό δεν θα περάσει.
Δηλώνουμε ότι δεν θα γίνουμε η γενιά που θα χρειάζεται να επανειδικεύεται διαρκώς, να κυνηγάει συνέχεια πτυχία και πιστοποιητικά γνώσεων , πληρώνοντας δίδακτρα, προκειμένου να βγει αργότερα στην ανεργία ή στην καλύτερη περίπτωση να πληρώνεται με 500€ όπως μας υποχρεώνει ήδη η κυβέρνηση με το Σύμφωνο Πρώτης Απασχόλησης.
Δηλώνουμε ότι θα αγωνιστούμε μέχρι να αποσυρθεί αυτός ο νόμος-πλαίσιο που θέλει να βάλει ταφόπλακα στο Δημόσιο-Δωρεάν-Δημοκρατικό Παν/μιο.
Ο νόμος έκτρωμα της Διαμαντοπούλου, πιο συγκεκριμένα φέρνει τα εξής:
  1. Τσάκισμα των πτυχίων και διάλυση της εργασιακής προοπτικής, εισάγοντας τον φοιτητή σε μια πλήρως εξατομικευμένη διαδικασία σπουδών, καθώς καταργεί το πτυχίο, και μετατρέπεται σε ένα απλό πιστοποιητικό σπουδών χωρίς κανένα δικαίωμα (“τύπου lower”). Τα πτυχία στο εξής δε θα αποτελούν τίποτα παραπάνω από ένα διαβατήριο προς την ανεργία ,επιβάλλοντας στους αποφοίτους να βρίσκονται διαρκώς σε μια συνεχή διαδικασία ανταγωνισμού ενάντια σε οποιαδήποτε μορφή συλλογικής κατοχύρωσης. Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι η ρύθμιση αυτή εισάγεται την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση καταργεί τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας.
  2. Διάλυση του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα της εκπαίδευσης. Η δημοσιονομική λιτότητα του μνημονίου και η πολιτική κατεδάφισης των κοινωνικών παροχών, δε θα μπορούσε να αφήσει ανεπηρέαστο το πανεπιστήμιο. Το πανεπιστήμιο του μνημονίου θα είναι ένα ίδρυμα χωρίς φοιτητικές παροχές (ριζική περικοπή των συγγραμμάτων, κλείσιμο των εστιών και εισαγωγή της έννοιας του φοιτητικού δανείου, κατάργηση της δωρεάν σίτισης) με ριζικά μειωμένη χρηματοδότηση, πολύ πιο άμαζο και με έντονη την παρουσία της επιχειρηματικής πρωτοβουλίας μέσα σε αυτό.
  3. Τσάκισμα κάθε φοιτητικού δικαιώματος. Τα πειθαρχικά μέτρα που εισάγει ο νέος νόμος ούτε η χούντα δεν τόλμησε να τα περάσει. Στην εποχή που όλο και περισσότεροι φοιτητές αναγκάζονται να εργάζονται για να τελειώσουν τις σπουδές τους, το υπουργείο θα διαγράφει φοιτητές μετά από ν + 2 χρόνια. Η καθημερινότητα του φοιτητή μετατρέπεται σε άμεση συνέχεια του λυκείου, καθώς οι παρακολουθήσεις θα γίνουν υποχρεωτικές .
  4. Οριστική κατάργηση του Ασύλου. Πρόκειται για μια άνευ προηγουμένου προσπάθεια χτυπήματος κάθε φωνής αμφισβήτησης που γεννιέται εντός των πανεπιστημίων, αλλά και συνολικά της κοινωνίας. Ιδιαίτερα, μετά το όργιο αστυνομικής βίας που έζησε ο αγωνιζόμενος λαός στις 28-29 Ιούνη καταλαβαίνουμε ότι η κατάργηση αυτή αποσκοπεί στην καταστολή των δίκαιων αγώνων του επόμενου διαστήματος.
  5. Αναιρείται η δυνατότητα του πιο μαζικού κομματιού εντός του πανεπιστημίου, δηλαδή των φοιτητών , να έχει λόγο για το πώς σπουδάζει και πώς ζει μέσα σε αυτό. Εντός των Συμβουλίων Διοίκησης, τον κυρίαρχο λόγο τον έχουν οι manager, ξεχνάνε όμως σκόπιμα τα στελέχη του δικομματισμού να συμπληρώσουν ότι κύριοι υπαίτιοι για όποια φαινόμενα συνδιαλλαγής στα ΑΕΙ-ΤΕΙ είναι οι δικές τους κομματικές νεολαίες, τσουβαλιάζοντας έτσι όλους τους φοιτητές και παρουσιάζοντας την υγιή πλειοψηφία των φοιτητών ως διεφθαρμένη.
Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, στις επιταγές της ΕΕ και του ΔΝΤ ξεπουλάει την υγεία και τις συγκοινωνίες, μειώνει τους μισθούς και τις συντάξεις, αυξάνει συνεχώς τον ΦΠΑ. και τωρα διαλυει το Παν/μιο. Για εμάς αυτή η κυβέρνηση δεν έχει σε καμία περίπτωση τη συναίνεση του λαού.
Δε μπορεί η λυκοσυμμαχία ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ που έχει οδηγήσει το λαό στη χρεοκοπία, να ορίζει τον τρόπο που θα σπουδάζουμε και θα δουλεύουμε, δεν μπορούν οι καλοπληρωμένοι υπόδουλοι του σάπιου συστήματος να αποφασίζουν για το μέλλον μας.
Τώρα είναι ώρα για αγώνες διαρκείας μέχρι τη νίκη. Από την Τετάρτη 31/08 πάνω από 200 σχολές σε όλη την Ελλάδα βρίσκονται σε κινητοποιήσεις και καταλήψεις. Το φοιτητικό κίνημα από κοινού με όλα τα υπόλοιπα αγωνιζόμενα κομμάτια της κοινωνίας θα δώσει τον αγώνα για την ανατροπή της κυβέρνησης του μνημονίου και τη σύγκρουση με την πολιτική ΕΕ και ΔΝΤ. Οι φοιτητές θα είναι στην πρώτη γραμμή των κινητοποιήσεων των πλατειών, αλλά και πλάι σε κάθε άλλο αγωνιζόμενο κλάδο. Καλούμε και όλη την κοινωνία να στηρίξει τον αγώνα μας. Ο αγώνας μας είναι κοινός. Όλη η πλατεία μια σχολή, κάθε σχολή και μια πλατεία. Όλοι μαζί μπορούμε να τους ανατρέψουμε.


ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, Η ΧΟΥΝΤΑ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΤΟ '73


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου